Kısa Kısa

staj, öğrencilerin fabrikalarda boş zaman geçirmesi için düzenlenen bir organizasyondur. staj yapan öğrenciye stajyer denir. stajyerin görevleri belge getir götürü yapmak, çay kahve servisi yapmak, boş oturmak ve fabrika mühendislerinin yanında amaçsızca durmaktır.

mühendis, okulda 4 yıl boyunca sınavdan önceki gece ders notlarını ezberleyip, sınavda yazarak ders geçen öğrencinin mezun olmuş haline denir. mühendisler okul bitince büyük bir çoğunluğu erkek olduğundan askere giderler.

askere gitmemek için gidilen yere açıköğretim denir. açıköğretim okula gitmeden diploma alınabilen yerdir. oldukça ilginç. sınavları için bir (1) gün çalşmak yeterlidir.

sınav, hocaların öğrencilerin anlattıklarını anlayıp anlamadığını ölçtüğü şeye denir. klasik ve çoktan seçmeli(test) olarak ikiye ayrılır. sınavın test olduğunu duyan öğrenci bilinçsizce sevinir. 3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğünü öğrenince üzülür. anlık duygusal hezeyanlar yaşar öğrenci. test sınavına sevinilmesinin sebebi kopya umududur.

kopya, öğrencilerin haksızlıkla sınav geçmesi için gereken araçtır (littleiv sosyal mesaj veriyor). pek çok türü vardır. duvardan kopya, kağıttan kopya, arkadaştan kopya gibi. arkadaştan kopya çekmek daha risksizdir. çünkü kanıt yoktur. '3 ne olm 3 ne', 'kağıdını açsana', 'az sağa kaysana lan göremiyorum' şeklinde tezahür eder. öğretmenin buna tepkisi 'kendi aranızda konuşmayın'dır.

0 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

wibiya widget