Post-Modern Tavşan Kaplumbağa Hikayesi

Bir gün hayvanat dünyasında adı hızlı, deparcı, çok koşan, usain bolt'a çıkmış tavşan yine kahvede otururken 'şöyle hızlıyım böyle atiğim' temalı konuşmalarını çay içerken etrafa böbürlene böbürlene anlatıyormuş. Yok efendim geçen çitayla kapıştım da tozumu yuttu, yok efendim kaplanlara nal toplattım diye serbest atış talimi yapıyormuş adeta. Tabii havyanlar aleminin işi bilen delikanlıları köpekler maymunlar falan içten içten kıs kıs diye gülüyorlar tavşana 'la yine sallıyo bu ya' diye.




Derken alemin ağır abilerinden kaplumbağa kahvenin kapısından ağır adımlarla içeri girmiş. Tabii nasıl girecek başka türlü. Saatte 0.27 km yapabilen bir hayvandan söz ediyoruz. Kahveye koşarak girecek hali yok sonuçta. Masal da olsa saçmalamamak lazım. Neyse kahvedeki elemanlar 'selamın aleyküm kaplumbağa' deyince, tavşan 'yer verin amcama, tutmayın ayakta ehele mehele' şeklinde dalga geçmeye başlamış. Bunu duyan kaplumbağa pıçaa kaptığı gibi seninananı.. öhm yok böyle olmamış, gülümseyen kaplu (kısaltma) bir sandalye alıp oturmuş.


Atıp tutmalarına devam eden tavşanı duyan kaplu birden çok ağır gaza gelip 'gel koşu yarışı yapak la' diyerek bir teklif götürmüş tavşana. Ankaradan gelmiş kaplu, şiveden anlamışsınızdır. Bu teklif üzerine tavşan 'ahuahzuahuah su ahua su ver la boğuluyomahuahau' şeklinde tepki vererek aşağılamalar aleminde çığır açıcı hareketlere yönelmiş. Düelloyu kabul eden tavşan '150 kaadına kapışırım' demiş kaplu'ya. İşte bir takım anlaşmalar ortaya para koymalardan sonra yarışın başlayacağı bölgeye gelmişler.


Start finish düzlüğünde F1 kızlarının arkasında bekleyen tavşan ve kaplu yarış için son hazırlıklarını da tamamlayıp silah sesini beklemeye başlamışlar. Tabii masal post-modern olunca F1 kızlarına start-finish düzlüğüne falan hiç şaşırmamak lazım. Sınır sizsiniz. Yarışın başında ciddi anlamda gaz olan kaplu, silah patladığı anda yanından ışık hızıyla uzaklaşan tavşan karşısında biraz umutsuzluğa kapılsa da 'bu hikayenin var olması için bir b.klar dönmesi gerekiyor, kesin bir saçmalık olucak, en iyisi yarışmaya devam ediyim, tavşan kazanıcak olsa masal olmazdı sonuçta' diye düşünerek ıkına sıkına koşmaya başlamış.



O sırada yarışın bitiş noktasına gelen tavşan 'hacı sonuçta bir tavşanım, kaplumbağa beni sıçsa geçemez, şurada bir iki saat kestiriyim' demiş. Kaplumbağa bu sırada şansa tam da yarış güzergahında yol alan 42m adlı otobüse binmiş, ancak akbili yanında olmadığı için elinde 1 buçuk lirasıyla 'pardon ya fazla akbili olan var mı :/ ?' diye çaresizce sormuş, akbilini veren bir kişiye 9 kez teşekkür edip parayı uzatmaya kalkmış ancak adamın parayı istememesi üzerine ezilip büzülmüş. Yarışın nerede biteceğini tam bilmeyen kaplu sürekli camdan dışarı bakıp belli belirsiz 'ya ben de bakırköy'de inicem ama hangi durak hmff' diyormuş. O sıradan durak tabelasında Bakırköy'ü gören kaplu düğmeye basmadığı için hareket etmeye başlayan otobüs şöförüne 'kaptan orta kapı, bastım da çalışmıyo ya bu düğme' şeklinde çemkirerek karga tulumba inmiş otobüsten.

Yarışın son metrelerinde ağaç kenarında uyuma işini abartan tavşanı gören kaplu 'dedim abi ben bir olay olucak diye, bak uyuya kalmış, masal sonuçta bir mesajı olmalı çocuklara örnek olmalı' diye düşünmüş. Artık yarışı bitirmesine santimetreler kalmışken uyanıp bunu gören tavşan, hananı diyerek koşmaya başlamış ancak kaplu birinciliği kazanmış. Yani neymiş, yarış varken uyumamalıymışız. (buydu di mi lan mesaj?)

14 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

zep dedi ki...

ahaha bu ne be :)

littleiv dedi ki...

bu ne hızlı yorumdur yahu :)

nasıl olmuş :)

zep dedi ki...

güzel güzel :)

zep dedi ki...

o değil de kaplu ne yahu :D
dasldalş

littleiv dedi ki...

ehele ehele :)

fatoş' dedi ki...

ahaha :D
komedi :D

littleiv dedi ki...

eheh teşekkürler :)

marbury dedi ki...

kaplu için ne dediler:

kaplumb"ağa" nın zaferini en içten dileklerimle kutluyorum.

usain bolt

littleiv dedi ki...

eheh süper :)

beisa~ dedi ki...

kaplu tam "angara"lı olmuş ya :p kanım kaynadı :D

littleiv dedi ki...

eheh memleketli çıkmış :)

Adsız dedi ki...

Which cartoon do you like The Simpsons or Family Guy?

Adsız dedi ki...

Then [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/novolog-flexpen-patient-assistance/]flexpen size[/url] meeting suggested [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/pantoprazole-$4.00/]pantoprazole 10[/url] thrust unmistakably [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/bactroban-2-cream/]bactroban ointment used for[/url] raise upward [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/novation-hospira-heparin/]hospira[/url] gelded beyond [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/what-is-malarone/]buy malarone[/url] sharp plotted [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/berna-products/]berna dean he's mine[/url] recruiting busies [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/bacteriostatic/]bacteriostatic saline v s lidocaine[/url]

Adsız dedi ki...

züpper hikaye. bence de günümüze uyarlanmalı her hikaye :)

wibiya widget