Aşk-ı Memnu İncelemesi #11 VEDA


Merhaba sevgili okurlar. Günlerdir konuştuğumuz dizimizin finalini anlatıcam son defa. Bakalım neler çıkacak. Buyrunuz.

*Flashbackle başladı enfes dizimiz *1 hafta önce* diye. Lost'un ülkemizdeki insanları gece 5.30'da ayağa dikmesinden dolayı sanıyorum bir özenme oluşmuş. Ama sanmıyorum Amerikalılar Behlül'ün o sarı çükünü görmek için gecenin bir saati uyansınlar.

*İnternetlerde gazetelerde hep 'Ziyagil köşkünün gelinleri!!!1!!1' şeklinde başlıklar atılıyormuş Firdevs Hanımın dediğine göre. Tabii ki Firdevs Nihal ikilisi için. Tam zıtlar bu arada, biri mal babanın dangalak kızı, diğeri çakalın önde gideni, bayrak taşıyanı.

*Jemile'nin Bihter için ettiği 'başına güneş geçer inşallah' bedduası nasıl bir hayal ürününü eseridir yahu?

*Matmazel sincap gibi çalıların arasında izliyor Behlül&Bihter çiftini. Kafayı aradan çıkarıp çıkarıp bakmalar. Arada yeşillik yer diye bekledim ama olmadı.

*Adnan'cığım bakıyorum Eminönü'ne gitmişsin. Orada bir kurufasülyeci var, çok güzel yapıyor. Parmaklarını yersin. Pilavla cacık da al ama yanında. Barnaklarını yersin valla.

*Aynı cümlede önce TAKLIM ve KABRİSTAN'ı kullanabilen Nihal'e nobel edebiyat ödülü verilmesini talep ediyorum.

*Adnan Ziyagil'in arabasının plakası 34 FU bişey bişey. Bir 34 ZYG.. plaka alamadın mı be Adnan'ım.

*Zengin de olsa apaçi olunabiliyormuş gördük. Behlül zinciri takmış boynuna, saçları yatırmış arkaya. Sorsan Behlül ama, peeeh pabucumun apaçisi.

*Ve sanıyorum finalin en bomba sahnesi Nihal'in kına gecesiydi. Her tarafta binlerce Behlül maskesi giymiş kadın vardı. Hint müziği eşliğinde yaklaşıp yaklaşıp uzaklaşıyorlardır. Gerçekten çok korkunç bir sahneydi. Götüm çıktı adeta.

*Herkes votkaları, viskileri, tekilaları götürsün sen fanta ve hatta sarı gazoz iç ergen Bülent. Oh olsun sana ergen Bülent, beter ol ergen Bülent.

*Kına gecesinde çıkan dansözlere de Behlül maskesi taksaydınız keşke. Sonra hep birlikte delirir hint müziği eşliğinde dans ederdik.

*Nihal'in yakın arkadaşı sarı kız Adnan için 'ee üzülüyor tabii taklısı evleniyor' dedi. Taklım kelimesini çekime uğrattı resmen. Taklım taklın taklısı taklımız taklını taklıları.

*'Ayy sex and the city'deki gibi olmasın' deyip pçççk tık tık tık (kulağı çekiyor, tahtaya 3 kez vuruyor) ne laaan. Amarıgan özentileri sizi, gapitalistler sizi.

*Babası aldatıldığını öğreniyor, ablası evleniyor, kuzeni ablasını aldatıyor, üvey annesi intihar edicek. Ama ergen Bülent çuklat yiyor. Mallık babadan oğula çok net geçiyormuş gördük.

Son sahnelerinde cidden ben de kötü oldum. Özellikle Firdevs Hanım'a inme indiğini görünce. Gerçekten çok güzel kotarılmış Veda bölümü. Türkiye'de çekilmiş en güzel dizilerden biriydi Aşk-ı Memnu. Güldük, eğlendik, sonunda ağladık. Ama sonunda bitti. Başka dizilerde görüşmek üzere.

10 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

zep dedi ki...

behlülün en son sahnesini beğenmedim, oyunculuğu yetmemiş bence oraya.
bihter valla da mükemmel oynamış, hatun zaten yetenekli.
firdevsi görünce evde ailecenek hıçkırdık, fenaydı.
yazıya gelince, güzel olmuş. bu bölüm pek eğlencelik değildi. aslında ahlaksızlığın dibine vurmuş bi kadına bile acıdık.
ne bileyim, güzel yapmışlar.

littleiv dedi ki...

firdevs'e ben de kötü oldum valla yalan yok.

eco dedi ki...

bence tüm duygusallığın içinde unutulmayacak tek sahne, behlülün mağara adamı, hapishane kaçkını vs tarzıyla hadi aşkım behlül kaçar deyip böğürerek ağlamasıydı. mikemmeldi:D

Loana dedi ki...

aynen firdevs hanım bizim evi de üzdü.

littleiv dedi ki...

ehe di mi :)

littleiv dedi ki...

@loana; valla pek çok evde aynı tepkiyi yarattı sanırım

Daçe dedi ki...

valla güldük eğlendik, hatta ben diziyi direk bu inceleme serisinden takip ettim. şimdi üzülüyorum bu aşkı memnuya güldüğüm kadar hayvanlar gibi gülemiycem diye. umarım yepisyeni dizi veya başka bir inceleme serisiyle dönersin. bir de normal kısa kısa bekliyoruz. öpüyoruz. almanyadan sevgiler. baban.

ha yok pardon ne babası. bi an gaza geldim. :P

Daçe dedi ki...

valla güldük eğlendik, hatta ben diziyi direk bu inceleme serisinden takip ettim. şimdi üzülüyorum bu aşkı memnuya güldüğüm kadar hayvanlar gibi gülemiycem diye. umarım yepisyeni dizi veya başka bir inceleme serisiyle dönersin. bir de normal kısa kısa bekliyoruz. öpüyoruz. almanyadan sevgiler. baban.

ha yok pardon ne babası. bi an gaza geldim. :P

littleiv dedi ki...

ahahahah yoruma kopmak da varmış kaderde :)

gelicek yazı gelicek. çok uzak değil :)

Adsız dedi ki...

[url=http://tulperde.name.tr]tül perde modelleri,tül perde fiyatlari[/url]

wibiya widget