Kısa Kısa #44




*Merhabalar dünyanın en şeker efenime söyliyim böyle en akıllı, en pek bir birinci okular. Naber? Keyifler yerinde mi?

*Farkettyiseniz Beyaz Şov samimiyetsizliğiyle girdim yazıya. Normal hayatta kaçımız 'keyifler yerinde mi?' diyor birbirimize allaaşkına. Yok di mi böyle bir şey? Beyaz nasıl bir alemde yaşıyorsa artık. Gerçi onu da anlamak lazım. Yaş oldu 85 hala şov mov peşinde, zor işler.

*Ben az evvel 'lokella' adında bir kakaoalu fındık kreması yedim. Adamlar hiç utanmamış direk olarak lokella koymuşler adını. Şokella ile Nutella'nın enfes bileşimi falan yazmamışlar allahtan üzerine. Hande Yener bile sizden özgün ya, yuh olsun.

*Önceki maddede Hande Yener'e çaktırmadan salladım ama seveni falan varsa kızmasın. Ya da kızsın ya, hande yener seven birinin burda işi ne. (yine de gitmeyin ya, hande de eskiden iyiydi yani eheh)

*Anarşi temalı Converse bildiğin ironinin çıkış noktasıdır.

*Ben var ya ben, hiç okula giderken elinde sadece defter olan o gamsız kedersiz insanlarda olamadım biliyor musun sevgili okur? Hiç o boşvermişlik ile gidemedim okuluma. İlkokuldan başladı üniversite son sınıftayım mühendis olucam hala çanta takıyorum. Üstelik o çantayı da öyle tek tarafa falan takmıyorum bildiğin iki şeysini de sırtıma geçiriyorum. Öyle de tertip düzen adamıyım. Bunun burukluğunu yaşamadım desem yalan olur.

*Şimdi çantayla okula gitmekten bahsettim, şöyle de bir şey var. Bazen o çantaya koyucak bişey olmaz. Efendim tek ders olur kitap gerektirmez falan ben yine de çantamı takardım. Boş çanta takmanın üzüntüsü de başka hiç bir şeyde yok ha. Bunu bilesin.

*Küçüklüğümüze dair bir şey hatırladım hemen paylaşıyım. çünkü paylaştıkça artan tat diye bir şey var. Bilmiyorum konuyla ne kadar ilgili ama.. Bu arada konunun içine sıçtım ya ben onu farkettim. Yani o espriyi yapmasam olmaz mıydı sanki? Kendime kızıyorum şu an.

*Neyse yeni bir başlangıç yapıyım belki bu sefer olur. Heh küçükken önce tek parmağımızı gösterip 'bu kaç' diye sorardık arkadaşımıza. 'bir' cevabını verirdi sektirmeden. Akabinde işaret ve orta parmağımızı birleştirip 'peki bu kaç' diye sorduğumuzda 'iki' derse eğer tak 'kalın bir' derdik. Ha olayı bilip 'kalın bir' diye cevap verirse de 'salak mısın olm iki' derdik. Kötü, acılı günlerdi.

*Geçen gün rastladım bu arkadaşa. Kızlı erkekli bir ortamda 'burhan altıntop'u çok kötüleyerek artist olmaya çalışan bir tip'ti. Küçümser gözlerle baktım kendisine. Bir döneme damgasını vurmuş o karakterin üzerinden zaman geçtikten sonra 'ya burhan altıntop'a gülünür mü mal mısınız' diyerek kızlar arasında prim yapmaya çalışıyordu. Ya ben eminim ki o it (bak nasıl sinirlendim) çarşamba gecelerini iple çekiyordu 3 4 sene önce, burhan'ı izliyim de ertesi gün kızlara taklidini yapıp tavlamaya çalışıyım diye. Ben senin ciğerini biliyorum be.

*Burhan Altıntop'a hayvani gülüyorum.

*Deminki madde de şeye benzedi. Hani psikiyatri terapilerinde sorunu olan tipler bunu söyleyip sonra diğerleri alkışlıyor falan, garip garip ortamlar. Onun gibi olmadı mı? Bence oldu.

*Kısa kısa'larıma pek çok malzeme sağlayan can dostum güzel insan Marbury'nin bildirdiğine göre 'Didonk Korna Şirketi' varmış. Adamlar akıllarına gelen ilk ismi koca firmanın şirketin ismi olarak koymuşlar. Bu nasıl bir adamsendecilik nasıl bir vurdumduymazcılık nasıl bir heleleloy çok sinirlendim haa.

*Geçen gün otosanayi durağından metroya bindim. Bir abi gelip buradan eminönü'ye nasıl gidebilirim dedi. O anda anlatmaya kalksam baya bir vaktimi alacağını düşündüm beynimde, ki bu 1 saniyede falan oldu, 'Bilmiyorum abi valla' dedim. Abi valla deyince zaten abi hemen inandı bana. Gerçi sonradan biraz pişman oldum ama neye yarar.

*Çok önceden aklıma düşmüş bir amelim vardı benim. Amel ne lan diyen biraz laubali biraz da candost yazarlara amaç diye çevirebilirim bu kelimeyi, neyse ne diyordum heh, sinemadaki sevgili koltuğunu kapatıp yatarak film izlemek ne manyaktır di mi? Direk olarak ev ortamı sağlamış olursun kendine.

*Sevgili koltuğunu bulan da ne güzel insanmış. Bir neslin derdine çare oldu. Ne derdi mi? O aradaki kol koyma dalgası. Ne aşkları zorladı o zımbırtı. Ne pis şeysin sen sinemalarda sevgiliyle araya giren kol koyma aparatı.

*Amica diye kadın dergisi vardı ben küçükken. Her seferinde ısrarla eheh amıca amıca diye espri yapardım ama şu güne kadar bir kez olsun reaksiyon alabilmişliğim yoktur bu espriye.

*Sevgiler.

8 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

zep dedi ki...

dayanamayıp sorucam; sen burhan taklidi yapıp kız mı tavlıyodun?

cevap evetse düşünmeye başlıyorum :)

littleiv dedi ki...

@zep; yok mimar sinan üniversitesinde bir arkadaşımı beklerken duyduğum bir diyalogdan hareketle yazıldı o :) başkasıydı yani.

marbury dedi ki...

ama yoklukta lokella da işe yaramıyor değil hani, lezzeti bir başka doğrusu:)

bu arada sırtta çanta taşıyor olmana çok memnunum littleiv, zira okula bomboş gitmeyi seven ya da popo cebine bir kağıt ve kalem sıkıştıran ben çantanı kullanırken çok fazla yükten kurtarıyorum doğrusu:)

kalın bir veya iki muhabbetine gelince ben orda onbir derdim genelde ve en orjinali benimmiş sanardım öyle bi çocukluk işte, ne yaparsın..

bu arada burhan altıntop'a laf atana çok fena laf atarım ona göre!

dipnot olarak geçen yolda hyundai sonata diye bi otomobil gördüm bariz bi şekilde jaguar kasasıydı o.ne çakma işler var yaa sinir oldum. bi ar-ge şeysi kurun arkadasım.

o sevgili koltuğunda tek basına bi tarafına bilet alana şahit oldum ben adam sevgili koltuğunda tek takılıyo. ya orayı bi çift almak istese ayıp değil mi. bak sinir oldum.

kısa kısa 155:)

zep dedi ki...

kalın bir iki muhabbetini ben bilmiyorum ya :(

littleiv dedi ki...

@marbury; bu kadar uzun yorum görünce insanın gözleri doluyor cidden :)

lokella yenebilir ölçüde bir tat, hoşuma gitti aklıma yattı.

taşırız olm nedir yani bir kitap getiriyorum götürüyorum hiç okunmuyo arada :)

sevgili koltuğuna tek bilet alan abi aslında yalnız değilmiş bence, hafif bir şizofrenik durum :)

o değil de bir kısa kısa boyutunda yorum da sen yazmışsın vay arkadaş :)

littleiv dedi ki...

@zep; ben bir ara anlatsam böyle blogda zor :)

daçe dedi ki...

mükemmel! :D

littleiv dedi ki...

eyvallah! :) eheh

wibiya widget