kısa kısa #39


*'ibiş misin olum sen kısa kısa'dan başka bişey yazmak bilmiyosun' şeklinde ters yaklaşımlarda bulunan herkesi elimin tersiyle itip geri kalan gerçek littleiv severlere kucak dolusu merhabalar. Nabersiniz?

*Benim cidden normal böyle kanlı canlı örsan diye tanıdığım oldu. Kendisi hepimiz gibi iki elli iki kollu burnu falan olan bir insan. Ama işte ismi Örsan (kafiyeye gel). İsmini söylerken bariz bir şekilde kusma isteği oluşuyor. Midesi kalkıyor insanın.

*Mide kalkması ne fena di mi? Yani olayın kendisi ayrı fena, Türkçe'ye girişi ayrı manyak.

*Ben şemsiye'ye şemşiye diyen insana önyargılı yaklaşırım kimse kusura bakmasın. Öyle. Belki biraz yanlış bir olay ama ben buyum. Beni böyle kabul edin.

*Taksim'de yağmur yağmaya başlayınca 4 saniyede falan orda biten şemsiyecileri çok seviyorum ben. 'bay bayan bay bayan' diyorlar mesela. İlginç bir satış stratejisi.

*Tırt mı gidiyor yazı bana mı öyle geliyor ha can okur? Onu di bağa.

*Eyvah eyvah'a gittim. Siz de gidin. Çok güzel film. Bir de Trakya insanı olup yazlık Çanakkale'de hatta tam olarak filmin çekildiği köyde olunca daha bir sıcak oluyor daha bir eğleniyor insan.

*Şimdi mesela bir ortamda iki kişi kavga etmeye tutuşuyor. Evet kavgaya tutuşmak diye bir deyim var güzel Türkçe'mde. Tam olarak nasıl ilerliyor anlamıyorum ama tutuşularak kavga ediliyor. Bu iki insanı da ortak olarak tanıyan biri varsa ve eğer kavganın olmaması gerektiğini düşünüyorsa o kavgayı ayırmak istiyor. Ama ayırmak isterken nasıl bir haşinlikse o, iki tarafı kendi haline bıraksa daha az hasar görürler yani. Adam bir haşin ayırıyor kavgayı böyle çeke çeke, vura kıra. Çok yanlış bir olay bu. Yapmayın.

*Deminki maddenin sonu 'bir yazının sonu nasıl olmamalıdır'a tek örnek olsun. Nesilden nesile aktarılsın.

*Resimde gördüğünüz çocuğu azuth'un friendfeed'inde gördüm. Ama ben hayatımda böyle tatlı bir şeye rastlamamıştım. Eşek sıpası seni. Kız blogu olma yolunca bir adım olsa bile paylaşmadan duramadım.

*Haydi kalın sağlıcakla.

12 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

Loana dedi ki...

harbiden ama o ne güzel bi çocuk öyle ya :) yazı da tırt olmamış yahu. ama senin kısa kısalar normalde daha bi uzun olurdu. yanlış mıyım acep

littleiv dedi ki...

ehhe tenk yu loana :)

evet biraz daha uzun oluyodu da sanki formumda değilim gibime geldi ondan bu seferlik böyle oldu. bi dahakine bomba gibi dönücem :)

Parahuman dedi ki...

kavgayı o şekilde ayırmak büyük bir meziyettir aslında. kavgaya niyet etmiş o iki insan "lan bu adam bizi ayırırken böyleyse kavga etsek kimbilir halimiz nice olur" diyerek anında yılar (yılmak) o kavga fikrinden.

littleiv dedi ki...

valla haklısın parahuman. bir nevi sindirme politikası yani

Adsız dedi ki...

hakikakaten örsan nedir arkadaş. bildiğin kurumsal şirket ismi:)

littleiv dedi ki...

ahaha hakkaten uff!! bildiğin şirket olmuş adam. örgü sanayii gibi bişey

Adsız dedi ki...

hacı üşenmedim araştırdım. örsantekstil,örsangroup ve örsantr diye üç bir firma var ya. senin tanıdığın bir bağlantısı var mıdır acep bir araştırsan ya.

littleiv dedi ki...

ben kendisiyle görüşmeyi pek sevmiyorum. kusunç bi insan :)

eco dedi ki...

bir trakya insanı olarak ve yazlığı çanakkalede olan bi insan olarak izleyeceğim cuma günü eyvah eyvahı hey littleiv:)
örsan iyiymiş yalnız.anlamı neymiş onun bi sorsana kusunç insana:)

littleiv dedi ki...

sorarken kusarım diye korkuyorum.

-abi senin adın anlamı ne, örsağğğğğğğğ

+?

eco dedi ki...

eheh tamam tamam vazgeçtim yazık adamın adı zaten örsan bi de böle üstüne kusarsan yazık olur yapma koçum:)

Adsız dedi ki...

üşenmedim araştırdım;

Örsan isminin anlamı; Yüce adı olan. o kadarda kusunç değilmiş sanki:)

wibiya widget