kısa kısa #32


*selamlar. canım sıkkın okulla ilgili hoş olmayan şeyler vuku buldu. ondan yazma şevkim kayboldu falan ama insan yazarken kafasını dağıtıyor sanırım. o sebeple yazmak gerekir bence. evdeyim 3 gündür aynı koltukta, koltuğa doydum resmen. o derece.

*meydanlarda görmüşüzdür hepimiz, el ilanları dağıtan abiler ablalar var. mecidiyeköy meydanı ya da istiklal caddesinde. genelde erkek olanları emo oluyor, saçları çok jöleli ilginç kıyafetli falan. genelde bayanlara uzatıyorlar ilanları. yani dağıttıkları şey erkeklere hitap etse bile onlar 'lan olm el bildirisi dağıtan insan olmama bakmadan bu halde bile hatun kaldırabilirim' düşüncesi içinde sürekli kadınlara yöneliyorlar. ilginç canlılar ama yine de seviyoruz.

*bu arkadaşlar eğer ingilizce eğitim şeysi dağıtıyorlarsa kesinlikle bana da uzatıyorlar. hayır ingilizce bilmiyo gibi mi gözüküyorum nedir anlamadım.

*bir de bunları anket yapan türleri var, ki genelde bunlar kadın oluyor hatta genç kız diyebiliriz. bunlar da işim olmadığında ya da zaman geçirmem gereken zamanlar olduğunda bir kez bile gelip 'ımm pardın bi anket yapabilirmiiz acıbaa?' diye sormadılar. kendileri kaybeder ama söyliyim.

*büyük alışveriş merkezlerinde girişte metal dedektörleri oluyor ya, işte cep telefonlarımızı yan tarafa bırakıyoruz, güvenlik görevlilerene bakıp 'eheh benden şüphelenmeyin yau legal insanın önde gideniyim ben' temalı gülümseyişler atıyoruz, işte o mekanlar. eğer siz geçerken dedektör 'bomba var bunda bombaa vaaaaar' şeklinde bağırırsa tekrar geçme hakkı kazanıyorsunuz. o anda ikinci geçişinizde 'yani ayıp ediyosunuz ha, valla ayıp ediyosunuz' düşünceleri arasında dedektörden tek bir hareketle geçiyoruz. yani ağır ağır falan değil. ayağı ileri atıp tek harekette. mesaj verircesine. benim tespitim bu. ne uzattım yalnız.

*'anası çıktı kızım evde yok dedi,
inanmazsan gel yukarı bak dedi.'

diye bir şarkı var. ben buradaki anne hakkında çok iyi düşünemiyorum. yani tamam kız evde yok demişsin, yani belli ki evde yalnızsın, daha o çocuğu yukarı çağırmalar falan nedir. ne bilim. bi' garip.

*zar adam gerçekten çok iyi tavla oynayan ve hayat felsefesi 'iki mars bi düz' olan bir roman kahramanı bence. kitabı okumadan fikirlerim bu yönde.

* taksim metrosunda starbucks bardağıyla kahve içen tiki gördüm. kahveye 8 lira verip akbil kullanmak ne bilim bi garip. at bacağında kelebek.

*-abi mesleğin ne?
+armut koltukçusuyum.

ne bilim bence biraz üzücü.

*demin ibrahim tatlıses şarkısının sözlerini aramak için google'da zaman geçirdiğim gerçeği seni de biraz ürpertmiyor mu? ben ürperdim açıkçası.

*hadi baybay.

5 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

marbury dedi ki...

sıtarbaks olayı için çok da kınama littleiv zevkli olmuyor değil hani karamelli şöyle ohh sıcacık:)

littleiv dedi ki...

olum senin olayın farklıydı orda :) hem gloria jeans bizdendir bu topraklardandır ahahah :)

eco dedi ki...

ahaha.. armut koltukçusu:D

zep dedi ki...

eco nun hesabından mı teşekkür ettin ben mi yannış anladım :)

littleiv dedi ki...

denks minik :)

yo yo olmadı öyle bişey :)

wibiya widget