kısa kısa #23 (metrobüs special edition)

*merhabalar littleiv.blog severler. hemen kısa kısa'ya geçmek isteyenler olabilir aranızda onları kırmadan olaya başlayalım. ya düşünüyorum da bu yazı dizisinin ismi daha başka bişey olabilir miydi acaba? kısa kısa çok mı tırt oldu? ilk aklıma geleni koyduğum için biraz düz insan imajı vermiş olabilirim ama fena değil sanki, sevildi gibi.

*otobüste garip bir olayım var. mesela gün içinde hayvan gibi yorulmuşum, okulda beynim erimiş sulanmış, hatta gün içinde saatlerce ayakta beklemişim. metrobüs durağına geliyorum mesela. oturabilmek için 3 metrobüsün gitmesini bekliyorum falan. sonrakine binip istediğim yere oturuyorum. sonra iki dakika beklese yeni metrobüste oturucak olan bir orta yaşlı teyze geliyor ve önce gözlerini adeta beni delmek istercesine üzerime dikiyor. sonra da günümüz gençliğinin ne kadar terbiyesiz ve ahlaksız olduğundan bahsediyor. başkalarından onay alıyor, kamuoyu yoklaması yapıyorlar ne bileyim tüm otobüsü bana karşı kışkırtıyor, linçe davet gibi. ama ben ne yapıyorum hiiiiç sallamıyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. garip bir zevk alıyorum.

*metrobüslerin durakta normalde nerede duracağı belli. insanlar da orada yoğunlaşıyor. önce binebilmek için. sen mesela geç gelmişsin. onların biraz yanına geliyorsun, yani kapı senin önüne açılmıycak. ama o da ne gelen metrobüs tak senin önünde durup açıyor kapıyı. işte o an dünyalar benim oluyor sanki. evet küçük bir dünyam var neolmuş.



*geçen önündeki metrobüsü sağlayan bir metrobüsün içindeydim. garip anlardı.

*şimdi otobüslerde ilk bininler oturuyor doğal olarak. ha bazıları da oturmuyor onları hala çözemedim ben. sonraki gelenler muavinin azarlamaları sonucunda arkaya ilerliyorlar. o sırada mesela ortadan biri iniyor. onun yerine de otobüse ortalarda binen biri oturuyor. e ne oldu? haksızlık oldu. işte bunu ortadan kaldırmak için binenlere bir numara verilsin. numarası en küçük olandan sırayla oturmaya başlansın. böylece hak yenmemiş olur. bu fikir ile nobel'e başvursam barış ödülünü obama'nın elinden alabilir miyim aceba? olmadı belediyeye verip bir kaç kuruş atsalar ona da varım lan. (küçük bir dünyam var demiştim)

*yeni metroya bineniniz vardır. 4.leventten atatürk otosanayiye giden. orası niye o kadar sessiz ya. konuşmak yasakmışçasına (evet yasakmışçasına, fıstıkçışahap). kimse konuşmuyo. biz bindiğimizde hayvancasına şakalar gülmeler falan utanıyoruz sonra. bak taksim-4levent metrosu öyle değil. yeni metro olduğu için mi acaba. çözemedim ben onu.

*fıstıkçışahap ne kadar tırt bir kelimedir ya. hayır yani sessiz harfleri bir arada toplayalım diye g.tünden kelime uydurmuş resmen birisi. biz de yıllardır 'ohaaa nesüper laa' diye geziniyoruz. olmamış ya. fıstıkçı tamam çok güzel. e şahap ne. ne bileyim ben sevmiyorum.

*adım şahap olsaydı, biraz asosyal olabilirdim. emin değilim tam.

*ama adım erdoğdu olsaydı insan içine çıkamazdım. anne babamı falakaya yatırırdım bütün gün. erdoğdu ne lan. (var valla böyle insan. normal yürüyor falan, yoklamaya imza atıyor)

*evet size metrobüsün arkasını çizicem şimdi.
------------
l l l l__l<-----işte o koltuk.
.......__l
.......__l

ahan da valla çizdim. heh bu en arka sağ köşe. orada böyle sıra gecesi şark köşesine benzer bir yer var. işte köşe şeklinde. orada böyle en köşedeki koltukta oturan insanın ayaklarını koymaya yeri yok ya. çok üzülüyorum (allah kahretmesin bu kadar dandik bişeyi anlatmak için ne organizasyon yaptım be)

ne derdim varmış be metrobüsle. eheh haydi görüşürüz.

15 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

meyvesu. z.t dedi ki...

ahahaha koptum resmen. geçen dediydin zaten metrobüs special yapiyim bi tane diye :D

*o teyzelere asla yer vermemek lazım. mesela aynı olay sahilden giden kadıköy bostancı otobüsünde oluyor. poposunu kaldırıp bi durak geriye gitse paşalar gibi oturucak bu şahıs hem soradan geliyor hem de yer bekliyor. pis terbiyesiz. yok ona yer falan :D

*bu küçük planlarınla ilerdeki hayatımızda köşeyi dönebiliriz sanırım :D teklifi belediyeye götürmek lazım. aylık akbil bile verseler olur :D

*adınız pek güzel efenim defalarca sölemişimdir bunu. ya da bana güzel geliyor. tabiki bana güzel gelicek olm gompile benim sonuçta :)

*ve son olarak o şark köşesi benimde ilgimi çekmişti ilk gördüğümde. bu ne be demiştim içimden. neden öyle dönmeli bi düzen yapmışlar hangi tasarımcı düşünmüş bana adını versinler, gizli tutucam.

yazasım geldi yazdım, öle o kadar. yorum yaparkenki adıma da yepisyeni bir renk getirdim senin için ehehehehe

littleiv dedi ki...

dediğimi yaparım :)

teyzelere yer yok. ama yorgun değilsem falan verebilirim.
aylık akbil olayı fikri ile gidebilirim çok mantıklı geldi şimdi :)
eet gompile senin :)

isim de pek bi güzel olmuş meyvesu.z.t :)

mey su z.t dedi ki...

adıma yeni bir ses yeni bir bakış açısı kazandırdım. :D

yok ondan değil de hem kendi hesabımla hem de meyvesu adıyla yorum yapınca kendi içimde bi kavram kargaşasına sürünklendim. ne oliy kaç sevgilisi var bu adamın dedim ve kendimi tek çatı altında topladım :D

bi dost dedi ki...

önündeki metrobüsü sağlayan ne demek ya:S ahaha anlamadım valla:D

o arka sağ köşeyi de çizememişsin zaten HIH! (a.satıyımla dalga geçmenin intikamı değil ki bu, yoo nerden çıkardın?)

littleiv dedi ki...

şimdi metrobüsler arka arkaya gidiyo ya. bizim abi karşı yolu boş görünce önündeki metrobüsün sağından sağladı onu. sollamadı yani. değişik bi andı :)

ayrıca gayette çizdim arka köşeyi. süper oldu bence. (nerden çıkardım ki dalga falan hehehe )

bi dost dedi ki...

haaa, sağlamak.. şimdi anladım tamam:) ben matematikteki sağlama vardı ya onu diyon sandım, lan diyom nalaka.. tamam tamam :P

Adsız dedi ki...

kısa kısaya yorumlarda kısa kısa gelmiş lan :D acayip oldum bak.

littleiv dedi ki...

adsız@ ; öyle izleyiciler de kaptı formatı :)

meyvesuyucuk dedi ki...

ben uzun yazdıydım. mıh

littleiv dedi ki...

meyvesuyucuk@ ; sen istisnasın :)

Parahuman dedi ki...

20 yılı aşkın süredir istanbulda yaşamış bir kimse olarak hiç metrobüse binmemiş (hatta yakından görüp dokunmuşluğum bile yok) biri olarak inceden bir eziklik, bir burukluk yaşıyordum... ama bu yazıyı okuyunca anladım ki benim bindiğim yeşil mersedes otobüsten zerre farkı yokmuş metrobüs denen şeyin... attım burukluğu içimden daha bütün bir birey oldum...

littleiv dedi ki...

parahuman@ ; hiç ezilme abi. bildiğin yeşil otobüslerin gri ve kendine ait bir yolu olanı. ha bir de şark sofrası var tabi :)

meyvesulu z.t. dedi ki...

abi bi hizmet yapıyosan tam yapıcaksın. o köşeyi o otobüse koyduysan orda şalgam ve çiğköfte de ikram ediceksin. ayaktakilere de hanımeller falan versinler ayıp olur.

littleiv dedi ki...

meyvesulu z.t.@ ; yanlız orda oturanlara çiğköfte çalgam verilip bana hanımeller verilirse büyük olay çıkartırım onu söyliyim :)

mey. su z.t. dedi ki...

tamam tatlım sana da çalgam verirler söz :D

wibiya widget