Kısa Kısa #73

Yolda görenlerin beni yoldan çevirip "Nooolur bloga yeni yazı yaz" demeleri, mail kutumun yeni yazı talepleriyle dolup taşması falan derken artık ben de daha fazla dayanamayıp yeni yazı yazmaya karar verdim. Naber sevgili okur?

*Sanıyorum futbolda 4.hakemin tek görevi oyuna giren futbolcuların kramponlarını kontrol etmek. Onu da niye kontrol ediyorlar hakikaten bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla eskiden çivili kramponların uçları (yanlışlıkla oç'ları yazdım lan adkhsa) fazla sivri olmasın da mücadele esnasında pozisyon gereği rakip futbolcunun ayağını delmesin diye kontrol ediliyormuş. E ama artık yıl olmuş 2012 öyle krampon mu kalmış. Bence bu 4.hakemler kullanılmayan organ gibi yavaşça körelip yokolabilir. Sonuçta bizim de eskiden kuyruğumuz varmış ama kullanmaya kullanmaya körelmiş yokolmuş.

*Ha bana kalırsa kuyruğumuz olsa çok süper olurdu. Ne biliyim bi işe yarardı bence. Su şişesini koyacak yer bulamıyorum çoğu zaman ben, mesela su şişesini kuyruğumla taşıyabilirdim. Çantanın yan tarafından su koymak için yapılmış filenin o zevksizlik abidesi görüntüsünden de kurtulmuş olurduk. Bilemiyorum kuyruğa gereken değer verilmemiş belli ki. Atalarımız adına gerçekten utanç verici bir durum.

*Ata olmak da büyük sorumluluk yemin ediyorum. Yani atıyorum 4 yılında doğmuşsun. Kaçlısın diye soranlara "4'lüyüm kanka" diye cevap veriyorsun. Bu zaten başlı başına psikolojik olarak insanı çökertebilecek bir hadise. Üstüne üstlük günümüzde olduğu gibi güzel ve konforlu bir yaşam tarzı da henüz o çağlarda yok. Tam olarak 4'lü yıllarda halen dinazorlar var mı ya da evin erkeği aslanları avlamak zorunda kalıyor mu emin değilim. Tarih bilgim beni bu noktada yarı yolda bırakıyor.

Ayın 15'i geldiğinde eve bununla gelmen gerekiyor. Kolay değil

*Eskiden olayların net oluşu beni gerçekten kıskandırıyor. Yani evin erkeğiysen dışarı çıkıp aslan veya ona benzer eti yenilebilir hayvanları avlıyorsun. Tabii düşündüğümüzde bu gerçekten zor bir olay. Bana bugün deseler "dışarı çıkıp aslan avlar mısın?" diye, tam olarak nerede bulup avlayacağımı bilemem gibime geliyor. Ama sağdan soldan öğrendiklerinle de yaparsın yani. Yemin ediyorum iş görüşmelerinden kat kat iyidir. Çok geriliyorum ben iş görüşmelerinde, sonuçta orada kendini beğendirmen lazım vs. Gerçekten yorucu olaylar. Aslan avlamak ise öyle değil. Mental olarak seni yormayacak bir olay. Ha şans eseri aslan seni yiyebilir ona bişey yapamayız gerçekten. Ama en azından kafan rahat. Bilemiyorum medeniyet çok da iyi bir şey olmayabilir.

8 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

Adsız dedi ki...

heey yeni yazı , süper yazı güzel bir tatil başlangıcında gülümseten yazı.

dogalsecilim dedi ki...

sajkdksjhd keşke kuyruğumuz olsaydı dedim resmen sajkdjksd isviçreliler yardımcı olamaz mı ki :(
çok güldüm ya efsaneeeee :D

littleiv dedi ki...

@adsız; teşekkürler :)

@daoğalseçilim; teşkürler efenim :)

tekerleklibavul dedi ki...

Böyle atlamalı yazı olunca çok hoşuma gidiyo. Ayrıca aslanın bakışlar aklıma şunu getirdi: http://rsm.haber365.com/H/1294319567_10_sahin_k_burcu_esmersoy.jpg

littleiv dedi ki...

ooooo emre beyler de burdaymış.

ehehe hakkat la çok benziyomuş :)

teşekkürler efendim

Adsız dedi ki...

iyisin iyi :D

sweetmode dedi ki...

heheh çok komikmiş :)))

iş görüşmesini konusunda daha detaylı bi yazı bekleriz çok malzeme çıkar..

ya da dur ben yazıım :)

littleiv dedi ki...

Teşekkürler adsız :)

Teşekkürler @sweetmode. Valla iş görüşmesiyle ilgili yazı fikrini çok güzel attın ortaya. Gittiğim 6-7 iş görüşmesini yazsamgüzel olacak belli ki :)

wibiya widget