Kısa Kısa #56

Naber cicişler? (İyice Esra Ceyhan oldum lan)

*Düşünşene sevgili okur. İlkokul, ortaokul, liseyi bitirdin. ÖSS için çalışıp gidip hukuk kazanmışsın. 4 sene hatta 5 6 sene tuğla tuğla kitapları ezberlemiş ve sonunda 'avukat' çıkmışsın. Çok güzel, bravo gerçekten övgüye layık bir olay. Annen baban mutlu akrabalar gururlu. Ama sonra ne oluyor? 'Müge Anlı ile Tatlı Sert'te avukat olarak görev yapıyorsunuz. Gerçekten bence dünyanın en üzücü olaylarından biridir bu.

parmağa bak parmağa kim bilir yine kimleri azarlıyosun müge

*Hayır Müge Anlı'nın programında çalışmak zaten zor bir olayken bir de avukat olduktan sonra oraya gidip amcalar teyzelerle birlikte azar yemek, ne biliyim fena yani. Kahır bela.

*Müge Anlı olmak da zor bişey bence. Yani her gün çok güzel makyajını yapıyosun kendi programın var milyonlara sesleniyorsun falan. Ama noluyo? Programa gelen insanları azarlıyorsun. Görevin bu. Onun da işi zor.

*'Biraz da gülelim' diye bir olay var gazetelerin, internet sitelerinin vazgeçilmezleri arasında. Gayet ciddi bir takım olaylardan bahsederken birden artık ne düşünülüyor ne hissediliyor tam bilemiyorum, gülme isteğini karşılama çabası, bir cemyılmaz'cılık bir komik olma hevesi. Yani tam da ortamı olmuyor mesela. Adam ekonominin her şeyinden bahsetmiş borsa, iniş çıkış, parite falan yazıyor döküyor sonrasında 'haydi şimdi biraz da gülelim. Bir gün temel...' diye fıkra anlatmaya başlıyor. E noldu abi. Demin parite diyordun şimdi bir fransız bir ingiliz diyorsun. Ortama uymuyor. Sırıtıyor yani. 

*Biraz da gülelim.


*Bu da çok saçma oldu açıkçası. Yani zaten yazdığım şeyler sizi bir nebze olsun sevindirmek güldürmek için yazılan şeyler. Ben bunların arasında 'biraz da gülelim' deyip lokma yerken garip durumlara düşen Deniz Baykal fotoğrafı koyunca yazılarımı önemsiz bir duruma düşürmüş oluyorum. Tamam Deniz Baykal komik ama benim yazılarım da komik gibi lan. Değil mi yoksa. Üff bilemiyorum çok kararsızım.

*Geçen gün aldım karşıma 50 Cent'i. 'Ya dedim fifti. Nolucak abicim senin bu halin. Para, altından baston, limuzinler, çılgınca popo sallayan zenci kızlar.' 'faking yeaa' falan bişeyler dedi tabi anlamıyo sanırım dediğimi. Dedim 'şş fifti adam ol ağzını topla ne o fakin makin. Ben burda sana abi sözü anlatıyorum öğüt veriyorum. Sen arkandan neler konuşuyo o yancıların falan biliyo musun?'


Aha aynen böyle bakıyo bana. 'Ya.' dedim. 'sen hiç şu kendi haline aynada bakıyo musun?'. 'Vebalıya dönmüşsün Körtis'. Evet kendisiyle pek yakınız, herkes 50 cent derken ben körtis (curtis) diyebiliyorum. Sonra neyse bu üzüldü falan, omzuma dayandı ağlamaya başladı. Teselli ettim sonra 'Kral adamsın aslında sen de neyse işte popüler kültür' falan dedim, hoşuna da gitti çocuğun sonra hoplaya zıplaya gitti. Benim de günlerim böyle geçiyo.

*Habereşelim bi' gün çıkıp bişeyler içeriz tamam ararım sonra ben. Hadi baay.

9 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

zep dedi ki...

çok güldüm ya, müge anlı bu kadar iyi anlatılabilir. fakat sadece şu noktada katılmıyorum, o makyaj çok güzel falan değil. demode saç, fiks makyaj.

foto da iyimiş, adamın lokmasına göz dikmişler, ehehehe

ellerine sağlık minikkuş

littleiv dedi ki...

ne bileyim pek anlamıyorum mkyajdan falan :)

teşekkürler minigguş :)

Daçe dedi ki...

nedir bu çocuğun sorunu ya, geçen ben sordum da söylemedi, dedim bir deri bir kemiğe dönmüşsün fifty dedim, biraz kilo al hiç mi bişiy yemiyosun dedim.. derdi ne acaba?

littleiv dedi ki...

ne bilim abi işte hep ünlülerin dünyası bölye. bak maykıl ceksın da böyleydi bi burnu vardı adamın sonra öldü gitti rahmetli.

MMTMN dedi ki...

o kadar okuyorsun uğraşıyorsun ve sonunda Türkiye'nin en çok izlenen programında insanlar sana fikir soruyor,sen de öğrendiklerini onlarla paylaşıyorsun herkese yardımcı oluyorsun. Aldığı yüksek maaştan bahsetmiyorum bile,normal bir avukatın alacağından kat-kat fazla.
BENCE.

littleiv dedi ki...

valla Müge Anlı'ya dayanma olayı var. bana zor geliyo :)

Unknown dedi ki...

Yazının tamamını okumadım ama müge anlı'nın progrmında avukat olmak demişsin. annemin dillere destan magazin bilgisi üzeinde şunu söylüyorum ki müge anlıda hukuk okumuş bi insan"mış"...

Düşün yani durum gözükenden daha vahim.

littleiv dedi ki...

@Tutku. ; Çok fenaymış ya. Kötü oldum bak şimdi :)

Niyazi Dumlu & Lokmacı Baba dedi ki...

" LOKMACI BABA " DAN, LOKMA TATLISI TARİFİ

LOKMA TATLISI

MALZEMELER
1 kg.un,1 paket yaş maya, 1 çorba kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tuz,1 kahve fincanı ay çicekyağı.

ŞURUBU İÇİN
2 kg.toz şeker, 5 su bardağı su
1/2 limonun suyu.

ŞURUP VE HAMUR HAZIRLIĞI
Su,şeker ve limon suyunu kaynatın.
Üzerine köpükler oluştuktan sonra 10 dakika
Kaynatıp altını kapatın.
Un,maya,tuz,şeker ve ayçicekyağı ve ılık suyla çok
Yumuşak bir hamur yoğurun üzerini örtüp ılık bir yerde
Dinlenmeye bırakın.kabarınca yeniden karıştırın.
Kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde lokmaları alıp yağda
Kızartın ve soğuk şuruba atın.10-15 dakika bekletip
Ilık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN

BİLGİNİZE VE İLGİNİZE !!!
Lokma Tarifleri, Yerinizde Takım Edevatla
Sıcak Lokma Dökme,Yerimizde Toptan Lokma Sipariş Verme,
Ve Usta il Dilediğiniz Yerde Dilediğiniz Boy da
Full Time –Part Time Lokma Dökülür,
Çok Seçenek, Çok Çeşit.
Sevinçte Ve Tasada
Tatlıda Düşerse Başın Dara
Hemen LOKMACI BABA' YI ARA

Sevgimle Saygımla
LOKMACI BABA
Gsm: 0535.730.41.51
www.lokmacibaba.com

wibiya widget