Yeşil Bavul #1


Yurtta çıkmıştım. Evime ailemin yanına dönecektim o gece. Soğuk havaların bittiği yazın baş gösterdiği günlere girmiştir. Artık kırçıllı kazak, atkı, kalın pantolon ve daha pek çok kışlık eşya yurtta sadece yer işgal ediyorlardı. Başka bir fonksiyonları yoktu.

Bu sebeple bu hafta eve giderken dev yeşil bavulumla kışlık eşyalarımı ve hatta eski nevresimlerim ile botlarımı da götürecektim. Yani işim zordu, yani işim meşakkatliydi. Ama o yeşil bavulsa ben de littleiv'dim. Onunla başa çıkmayı biliyordum. Hani western filmlerinde 'o kıza yıllardır kimse binmedi' (kız dediysek hemen şeyapmayın lan, at olarak kız. kız at yani, off boka sardı) denilen ata gelip çat diye binen o havalı kovboylar olur ya ben de 'dev yeşil bavul'larla nasıl başa çıkılacağını biliyordum. Onların huyuna suyuna giderek kah 'brüsst' kah 'deh'lerimle nasıl kontrolüm altına alacağımı çok iyi öğrenmiştim.

Bavul hazırlamak, genelde bayanların bir kısım tatillere gitmeden önce yapmaktan çok hoşlandığı bir aktivitedir. Yaklaşık olarak 400 çeşit elbiselerini bavullara inanılmaz bir düzen ile yerleştirip tatile hazır hale getirdikten sonra yaşadıkları mutluluk gerçekten görülmeye değer pek çok doğa olayını alt edebilen bir görüntü. Benim içinse bavul hazırlama elime geçen eşyaları katlama adı altında ikiye buruşturarak bavulun muhtelif köşelerine tıkıştırmaktan ibaret. Yine aynı şekilde bavul boşaltılırken yaşanacak zorlukları beynimin çok arka taraflarına atarak tıkıştırma işlemini gerçekleştiriyordum. Çünkü tek bavul vardı, çünkü yeşil bavul emsalsizdi.

Mantık olarak her bavulun belli bir taşıma kapasitesi olması gerekiyor. Yani içine konan eşyalar bir noktayı geçtiği zaman artık bavulun tekerlekleri iflas etme noktasına gelerek, bu ağırlığa daha fazla dayanamıyor. Aynı zamanda taşıyacak kişinin kolları bu kütleyi çekmekten bir süre sonra kalem kaldıramayacak hale geliyor. Ancak ben tek seferde ne kadar eşya götürürsem o kadar iyi mantığında bir insan olduğum için kollarım, bavul hiç umrumda olmadan yüklüyordum bavula ne var ne yoksa.

Aklımda bunları nasıl kaldıracağım, upuzun gelen Maslak-Beşiktaş yolu ve yeşil bavul vardı.. Bu hikaye burada bitmeyecekti..

13 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

marbury dedi ki...

kader arkadasım kollarına güç kuvvet insallah:) uçuş takımların zeval görmesin:)

littleiv dedi ki...

eheh eyvallah kardeş :)

zep dedi ki...

yeşil bavul bizdendir, candır. yıllarca kaprisini çekti. foto da tam olmuş :)

eco dedi ki...

ehehe ben o bavulu bir yerden tanıyorum ama :)
ayrıca yıllarca çalışsan o bavulun hakkını ödeyemezsin.

littleiv dedi ki...

@zep; bugün kendisiyle oldukça haşır neşir oldunuz siz de :)

@eco, temsili değil gerçek fotoğraf!

:)

MMTMN dedi ki...

benimde bi tane gri bavulum vardı,içine herşey sığardı. Herşey. =)

zep dedi ki...

yeşil bavul sayesinde azcık kollarım ağrıyo evet, sağolsun varolsun :)

zep dedi ki...

yeşil bavul sayesinde azcık kollarım ağrıyo evet, sağolsun varolsun :)

littleiv dedi ki...

@ MMTMN; valla buna da sığıyo. tüm dünya :)

@zep; kolları yorduk biraz cidden :)

Ayşe dedi ki...

sayın litteiv, bayanların bavul hazırlamaktan zevk aldığını yazan cümlenin yanlış bir tespit sonucu kurulduğunu düşünüyorum. Kim sana bavul hazırlaren çok eğleniyorum dedi acabaa?? :)

littleiv dedi ki...

@ayşe; annemden yola çıkarak o yorumu yapmıştım. bavul hazırlarken kendini kaybediyo :)

littleiv dedi ki...

şakacı arkadaşım. yaptığın her yorumun amacını anlayabiliyorum. ancak uğraşma çünkü amacına ulaşamayacaksın. zamanını boşa harcama.

Adsız dedi ki...

hi littleiv.blogspot.com blogger found your blog via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer long distance service seo program backlink service high quality backlinks Take care. Jay

wibiya widget