Neşe Dolamıyor İnsan !


Güneşin yakıcı sıcağının altında asker elbisesi içinde yanımda tanımadığım gelinlikli bir kız varken bir çok minik asker ve minik gelin ile birlikte sıra olmuş haldeyim. Evet tahmin ettiniz.

23 Nisan !

Dünya üzerinde çocuklar için bir bayram yapılması fikri gerçekten büyük bir beyinden çıkabilirdi sadece. Ülkenin geleceğinin kendisine değer verildiğini görmesi bu açıdan oldukça faydalı bence. Şahsen 23 Nisan'larda hep içimiz garip bir heyecan kaplar benim. Tamam liseden sonra 'ooh 23 nisan cumaya geliyo , 3 gün tatil' dedik hepimiz. Ama o tatillerde bile kalkıp trtyi açıp güzellikleri seyretmişimdir hep.

23 Nisanlar kalabalık yerlerde geçirilmeli bence. O heyecanı o coşkuyu daha derinden hissedebilmek için çok çocuklu, en çocuklu yerlere gidilmeli. Ellerinde Türk bayrağını sallayan, annelerinin babalarının elinden tutumuş çocukların yüzlerindeki o mutluluk ifadesini görmek Atatürk'e bir kez daha minnet duymamız için bir sebeptir en basitinden.

Ancak son günlerde yaşanan (buraya yazacağım kelime ciddi anlamda çok hafif kalıcak, çok ağır şeyler söylemek isterdim ama..) iğrenç olaylar ile Çocuk Bayramı buruk geçiyor. Siirt'te yaşanan olaylarda, bugün çıkıp gezmesi, şarkı söylemesi, gönlünce eğlenip çocukluğunu yaşaması gereken küçük bedenler bir daha hiç çıkamayacakları bir psikolojik çöküntünün içine çekilmişler. Üstelik bu bilinirken üstelik bu binlerce kişi tarafından bilinirken.

Bu şerefsizlikte yer alanlara, saklayanlara isterse dünyanın en ağız cezası verilsin. Hatta idam cezası geri getirilip asılsın hepsi. Neyi değiştirecek. O çocuklar hayata bir daha gülen gözlerle bakabilecekler mi? Hiç bir 23 Nisan'ı kutlayabilecekler mi ellerinde bayraklarla? Hangi hediye gözlerinin içinde gülücük yaratacak. Verilecek hangi ceza rahatlatacak onları.

Üzülmekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden. Buruk geçiyor 23 Nisan. Neşe dolamıyor insan!

3 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

eco dedi ki...

gerçekleri daha güzel yansıtamazdın bence littleiv. mükemmel bi yazı olmuş tebrikler.

marbury dedi ki...

gece uykusuz olmama rağmen kalkıp stada gösterilere gittim bu bayram Atatürk'ün resmi bayrağımızla dalgalanırken sulandı gözlerim. ama öğlen eve döndüğümde gaziantep'teki kutlamalarda stad protokolüne hizmet eden garson gibi giydirilmiş ilkokul çocuklarını görünce afalladım resmen. yazık!

littleiv dedi ki...

@ecem; teşekkürler ecem

@marbury; ben de gördüm o görüntüleri, cidden yazık tam bir ironi

wibiya widget