kısa kısa #41

*Hello everybody!

*Geri döndüm hele hele diye de başlayabilirdim ama bu şekilde daha bir artis göründüğünün farkındasın diğ mi sevgili okur?

*Bak düşün nasıl bir gazsam daha 3. yıldızda hala bir merhaba bile diyemedim bir halini hatrını soramadım sana. Heh sorayım artık. Naber neyaptın? Nasıl geçti günlerin? İyidir iyidir heh heh köftehor seni.

*Yazıcak çok şey birikti, dökmek lazım. Buyruuuaan.

*Bugün Taksim'e çıktım ben. Orada bulunduğum sürece neler neler gördüm. Piiuuuuu. Hepsini de sinsi gibi telefonumun taslaklar kısmına kaydettim ki geleyim blogumda sizinle paylaşıyım.

*İlk olarak dünyanın en iri baldırlı, tayt giymiş teyzesini gördüm. Böyle baldırları taytın içinde blurlublrublur deyü sallanıyorlardı. Çok korkunç dakikalardı.

bu baldırların tayt giymiş halini düşün

*Dikkat ettim de giyebilecek giymemesi gereken her kadın tayt giyiyor. Gizli bir tarikat mı kurulu 'TAYT' adında. Adı da oldu ha. Heh neyse, ya herkes mi giyer bir aksesuarı. 7'sinden 70'ine. Ninesin sen ya, tayt icat edilmeden önce doğmuş bir insansın ne bu tezcanlılık 'ben de giyeceğim ben de giyeceğim', git evine yaprak dökümünü izle, Ali Rıza'ya falan üzül. Tayt giymek de ne oluyor?

*Bugün aynı zamanda dünyanın en beyaz ayakkabısını giymiş apaçi'yi de gördüm. Daha önceleri dünyanın en beyaza yakın ayakkabılarını giymiş apaçileri görmüştüm, ama dünyanın en beyaz ayakkabısı giyen apaçiyi bugün gördüm. Dünyanın en beyaz ayakkabısını giyen apaçinin bizim ülkemizde olması bizim için bir şans. Onu Topkapı Sarayında müzeye koyup, kendisinden turist çekmek için bir nimet olarak yararlanmalıyız. Çok beyazdı ama güneşi falan emiyordu, o derece.

*Çok sıcakta kalın mont giyenin acısını iyi bilirim sevgili okurlar. Çok düştüm o hataya, sonradan akıllandım tabi.

*Yakında beni de taytla görürseniz şaşırmayın ha. Toplum baskısı sonuçta başka şeye benzemez.

*Metroda normalde insanlar, durağa yaklaştığımızda kapının önünde bekleşirler. Bu insanların arasında, metro gelene kadar cool'luğunu koruyan, adeta cool'luğun kitabını yazmış gibi takılan, herkes pıtı pıtı kapı önünde beklerken o yerinden kımıldamayan insan metro durup kapı açıldıktan sonra işte o anda ayağa kalkıp metro kapısından çıkıyor ya, süper karizmatik oluyor ya.

*Metroda etrafa ilginç yazı konusu olabilecek ne var diye o kadar dikkatli bakıyorum ki bir gün manyağın biri 'ne bagıyon lan sen dallama' diyerekten ağzımı kırmak suretiyle çok fena dövecek beni.

*Haftosonu açıköğretim sınavlarına girdim yine. Bu kez uzun yazı konusu olacak kadar ilginç şeyler gelmedi başıma. Bir kaç enteresan şey oldu o kadar. Ama anlatmıycam.

*Ehehe yok lan niye anlatmıyım. Misler gibi de yıldız konusu olur valla. Mesela ben şimdi bonus oldum ya traş olduktan sonra, heh eve dönerken mahalle arasında top oynayan takriben 5 ile 6 yaşları arasında gidip gelen sarışın bir çocuk (ki kendisi bizim dilimizde bildiğin kızandır) beni görüp 'anaaa adamın saçlarına bak' diyerek gülmeye başladı. Ööyle mal gibi kaldım, bir şey de diyemedim.

*İkinci gün servisi kaçırdım Kırklareli'ne giden, taksici abi atla yetiştiriyim seni dedi, o anda arabaya binerken 'öndeki arabayı takip et tsısısı' diyecektim. İyi ki dememişim.

öndeki taksiyi takip et (temsili resim)

*Cumartesi günü girdiğim sınavda saatimi götürmemişim, gerçi pazar da götürmedim de konumuz cumartesi olduğundan (eeh konuya gir lan).. Tamam tamam, ne diyordum saatimi götürmediğimden telefonu açık bıraktım. Titreşimini kapattım uçak moduna aldım ki arayan soran olmasın diye. Masanın üzerine koydum, arada çaktırmadan tuş kilidini açıp saate bakıp tekrar kapatıyorum. Güzel heyecan oldu, adrenalinli çözdüm soruları.

*Aynı abiye saati sordum anlamasınlar diye. Çok var dedi. Ne kadar çok? dedim bende, karşılıklı güldük.

*Peki ya annemin, Gökhan Tepe'nin 'vur yüreğim dağılsın vur feleğim şaşırsın' şarkısını 'bush yüreğin dağılsın bush feleğin şaşırsın' şeklinde antimilitarist bir şarkı olarak algılaması?

*Geçtiğimiz gün metrobüsteyim boğaziçi köprüsünü geçiyorum, bir abla sevgilisiyle konuşuyor, sanırım abi neredesin dedi kendisine o da cevap olarak 'köprünün üstündeyim aşkum' dedi. Köprünün üstü ne lan!

*Yine böyle duble kısa kısa oldu. Çok iyi de oldu çok güzel iyi oldu tamam mı?

11 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

Adsız dedi ki...

Çok beyaz güneşi nasıl emer..Malzeme okuyorsun len:D

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
eco dedi ki...

annenin bush muhabbetine koptum littleiv sanki hiç bilmiyormuş gibi:)
ayrıca tayt giydirilen ne bacaklar var görüntü kirliliği onlar.
* ali rıza'ya üzül ehehe:D

littleiv dedi ki...

@ ökzan; şşşt suus suus :)

@ eco; tayt çok fena, lisansla verilmeli herkes giymemeli. :)

marbury dedi ki...

öncelikle fazla ara vermemen dileğiyle hoş bir seda bırakarak geçen bir yazı olmuş.alperti de isterük ama ona göre:)

yazının geneli aynı seviyede keyifli bir çırpıda okunan bir tarzda. ellerine sağlık littleiv. bitek beyaz ayakkabı yazısı hoşuma gitmedi:) kalan hepsi çok süper:)

littleiv dedi ki...

alpert gelir hoş gelir 2 3 yazıya tez gelir.

genel övgülerin için teşekkür ettiğim marbury'ciğim. eleştirel yorumlarınız bizim için altın değerinde (nihat doğan)

Loana dedi ki...

çok güzel olmuş yahu. sıcak havada kalın montla çıkıp derbeder olanlarla fena empati kurdum. hele o mont öküz ölüsü gibi ağırsa.. Allah düşmanlara vermesin :b

littleiv dedi ki...

eheh teşekkürler loana :) aman diyim, çok başıma geldi pis olay.

ze.te dedi ki...

hangisine daha çok gülsem bilmedim, hayır seni pohpohlamıyorum canım.

şimdi madem tayttan bu kadar nefret etmişiz neden bana giysenegiysenegiysene tadında yaklaşılıyo :)

seni taytla görmek istemiyorum, aman diyim.

annene de laf etme kadıncağız saf ve temiz duygularıyla itiraf etmişti. (ahahah evet çok komikti)

son sözüm marbury kardeşime :) adam bloguna adeta bir sinema eleştirmeni tadında yaklaşıyo :)

littleiv dedi ki...

@ ze.te ; tayt giymesi gerek var giymemesi gereken var :)

mesela ben giymemesi gereken gruba dahilim :)

beni bu eleştiriler geliştiriyo :)

Adsız dedi ki...

hey there littleiv.blogspot.com admin discovered your website via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer google seo seo course backlinks backlink submitter Take care. John

wibiya widget