kısa kısa #37

*Merhabalar. Fena hastalandım dostlar. Apar topar kalkıp annemin yanına geldim, iyileştirsin beni diye. Annenin yanında iyileşme oranı yurttakine göre yüzde 500 artmaktadır yaptığım araştırmalara göre. Psikolojik bir olay sanırım.

anlayan varsa beri gelsin

*Ya bu graffitileri bir tek ben mi anlamıyorum? Yani yolda sokakta köprü altında falan her bir yerde yazıyor ama ben gördüklerime hiç anlam veremiyorum. Böyle içiçe geçmiş harfler. Hayır bir şey söylemek de istiyorlar sanırım ama mesajlarını ulaştıramıyorlar bana. Daha okunur yazsalar daha hoş olur. Tamam antimilitarist ve asi olabilirler ama düzgün yazarak yapsınlar bunu. Belki asiliklerinden biraz kaybederler ama bu şekilde hiçbir şey anlaşılmıyor.

*Hapşırdıysam eğer bunun üzerine biri 'çok yaşa' dediyse 'sen de gör' demeyi tercih eden biriyim genelde. Ama mesela eğer çok samimi olmadığım ya da benden büyük birisiyse 'sen de gör' demek biraz saygısızlıkmış gibi geliyor bana. E 'siz de görün' demek de saçma duruyor. Bu durumlarda 'hep beraber'e çeviriyorum rotamı. Gönül rahatlığıyla basıyorum 'hep beraber'i.

*Geçen vize haftasında başıma geldi. Fazlasıyla titiz bir hocanın vizesindeyiz. Vizenin normal başlama süresinin üzerinden 10 dakika geçmiş. Ben de heyecandan mı nedense artık elimi gözüme attım kaşımak için. Gözümü açtığımda bir de ne göreyim? Hiçbir şey. Evet gözümü açtığımda hiçbir şey göremiyordum. Hayır sevgili okurlar hayır. Herkes gitmemişti. Benim lensim çıkmıştı sadece. O anda a-ha dedim, şimdi sıçtım. Ama şansım cidden yanımdaydı ve tek el hareketiyle lens oturdu tekrar göz bebeğime. Anlık olarak fena korktum ama.

*Bu arada göz bebeği ne güzel kelimeymiş ya. Yazarken farkettim.

*Arada rastlıyorum Facebook'ta. Kendini gizlemek için soyadındaki sesli harfleri yazmayan insan var. Örneğin Ayşe Fıdıllıoğlu olsun deneğimiz. Bu denek kendisini Facebook'un saldırgan gençliğinden korumak ve bu amaçla açılmış olan Facebook'ta gerçek kimliğini saklamak gibi çok zekice bir harekete kalkışıyor. Ne yapıyor? Adını Ayşe Fdllğl yapıyor. Yanlız o değil de ne çirkin oldu be. Fdllğl nedir arkadaş. Yemin ederim Cia gelse bulamaz seni Ayşe, artık rahat olabilirsin.

*Fıdıllığlu örneği çok saçma olduysa Tekinsoy diyelim mesela. Tknsy diye kısaltıyor. Evet bu da anlaşılmaz ama Fdllğl kadar değil.

*Mağazalarda görüyoruz, 'ne alırsan 5 10 15 20 lira' gibi kampanyalar düzenleniyor. Anlamadığım nokta ne alırsan demişsin, yani her aldığımız şey aynı fiyatta olması gerekirken 5 demişsin 10 demişsin, yetmemiş 15 20 demişsin. Bu ayıptır artık. Bak 'ne alırsan 20 lira' de gompile dükkanı almazsam ne olıyım. Ama bu şekilde hiçbir şey almam sizden. 'Bozuk var mı?' diye sormaya bile girmem o derece.

*Para bozdurmam gereken durumlarda bakkala girip para bozdurma talebinde bulunuyorum. Eğer 'abi bozuk yok' ya da 'bozamam' cevabı alıyorsam, hemen oradan bir sakız kapıp satın almak istiyorum. Pislik yapmak değil mi? Al sana.

*Ha 'satmıyorum lan sakızı' derse bana bakkal, hiç tartışmaya girmeden aynen çıkarım ordan. Belli ki bu bakkal sayko, belli ki küçükken kafayı çizdirmiş, naapıcaa hiç belli olmaz.

*Küçükken kafayı çizdiren insandan korkucaksın. Bak mesela ilkokulda sınıfta bir çocuk vardı. Yani yaramazlık kelimesini bulan insan bu çocuğu görse 'ya ben bu kadarını düşünmemiştim' diye utanır. O derece bir yaramazlık. Yaramazlık dünyasında yeni çığırlar açıyor. Bir keresinde okuldan çıkmışız eve doğru yürüyoruz. Aynı güzergahta da gidicez çocukla yapıcak bir şey yok. Neyse tam da hatırlamıyorum ama bu çocuk yaramazlıklar bir şeyler yapıyor bana. Hareketlerimi mi taklit ediyor söylediklerimi mi tekrarlıyor. 4 sabredersin 5 sabredersin 10 sabredersin ama bende şalter attı bir tokat attım çocuğa. Yere falan düşmüştü öyle vurdum. Yani benim gibi dünyanın en sakin, olaylardan en uzak çocuğunu bile çileden çıkarmıştır. Hiç unutmam. Noldu acaba o çocuğa. Beni okuyorsa burdan kendisinden özür diliyorum 'Ama abi sen de çok kızdırdın yani beni. kendimi kaybettim lan.'

*Burda biter.

16 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

z.t. dedi ki...

ehehe kısa kısa günah çıkarma :)

littleiv dedi ki...

evet bir nevi günah çıkarma oldu :)

Loana dedi ki...

tokat aşkedilen çocuğa üzüldüm :D geçmişler olsun bu arada :)

littleiv dedi ki...

üzünülmemeli o çocuğa. çok kızdırmıştı ama..

sağolasın loana :)

Teknoloji Obezi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Teknoloji Obezi dedi ki...

Geçmiş olsun Altan 37.Kısa kısa güzel olmuş...

littleiv dedi ki...

teşekkürler e-dergyy :)

marbury dedi ki...

iyi yaşa kaliteli yaşa gardaşım:) insallah daha iyice olmuşsundur. problem varsa biz de burdayız yaramazları yarara çevirelim:)

littleiv dedi ki...

eyvallah gardeşim. daha iyiceyim.

yaramaza gelince küçüktük ufacıktık top oynadık acıktık beolum :)

Parahuman dedi ki...

o grafitiler zaten sadece grafiticiler kendi aralarında rahat rahat anlaşabilsin diye öyle kargacık burgacık oluyor diye bilirdim ben... grafitici olmayan gidip 3 saat de izlese de anlamasın diye öyle yapmışlar sanırdım...

littleiv dedi ki...

tamamen katılıyorum parahuman. anlamıyorum anlayamıyorum

Daçe dedi ki...

graffitide çok net olarak "weah" yazıyor. tamam çok net değilse de... tamam lan tamam ben de zorlandım ama sırf altta kalmaması gereken graffitici kardeşlerime söz hakkı doğdu diye okumaya çalıştım. "weah".

littleiv dedi ki...

'çok net olarak' yazarken için sızalamadı mı daçe :) graffitici kardeşlerime burdan bir laf etmedim biraz daha okunaklı istiyorum sadece, dertlerini paylaşmak istiyorum :)

Daçe dedi ki...

haklısın, orayı yazarken bi ürperti geldi :)

Daçe dedi ki...

haklısın, orayı yazarken bi ürperti geldi :)

littleiv dedi ki...

yaa yaa :)

wibiya widget