Sinemaya Yalnız Gitme Karizması ve Recep İvedik


Sinema hepimizin bildiği üzere çift ya da grup halinde gidildiğinde daha eğlenceli ya da verimli olabilecek bir atraksiyondur. Birlikte gülünür, birlikte korkulur, birlikte ağlanır vs. Arada konuşulur, çıkışta 'film nasıldı?' muhabbetleri döner. Evde film izlemek nasıl tam olarak sinemayı ambiyansını yaratamıyorsa, tek başına sinemaya gitmek de toplu halde gitmekle aynı şey olmuyor.

Gerçi şimdi bu sinemaya tek başına gitme olayının da kendine özgü bir karizması, bir artisliği var. Yani eşofmanını çekersin altına. Kulaklıklarını takarsın, hafif de bir yağmur varsa off. Sinemaya girdiğinde eller cepte takılmak, bileti alırken 'f sırası 8-9'mu?' sorusuna 'yok, tek kişi. sadece 8.' demek hep karizmatikliği arttıran etmenler.

Ama bugün olmadı bunları hiçbiri. Evde çok canım sıkılınca sinema sever bir insan olarak, aynı zamanda Şahan Gökbakar'ı 'Dikkat Şahan Çıkabilir' zamanlarında bayıla bayıla izleyen biri olarak 'Recep İvedik 3'e bir şans vermek istedim. Evet filmin sanatsal açıdan değeri 0. Ama ben ilk iki filmde de ağzımı aça aça beyle gülmüştüm. Bunları da izleyicilerimi kaybetme pahasına söyledim ya eheh.

Demem o ki, Recep İvedik'e gidince sinemaya yalnız gitme karizmasından eser kalmıyor. Çünkü etrafta öğrenci üniformalı binlerce çocuk olduğundan insan utanıyor, sıkılıyor, içine kapanıyor. Yani ben şahsen öyle oldum. Böyle sanki sinemaya gelmemişim gibi davrandım hep, kenarlara köşelere kaçtım. Anlayacağınız o ki Recep İvedik ile sinemada yalnız kalma karizması yaşanmıyor.

4 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

z.t. dedi ki...

hehe kıyamam ya :)
ben demiştim izlemeye değmez diye ancak bağğyan olduumdan sakalım yok ve sözüm dinlenmoor :D

he bir de ilk yarının onunda çıkma isteğini yazmamışsın sanki :D

Loana dedi ki...

hadi ya onun bi karizması mı varmış, bilememişim ben :D ben de izmir'de arada giderim tek başıma. ilk zamanlarda kendimi ezik gibi hissediyodum, sonra alıştım ne karizma ne eziklik hiçbi şey hissetmiyorum :b

ayrıca recep ivedik'e mi gittin. bir sürü güzel esprinin sahibi littleiv recep ivedik'e mi gitti.. tanrım :b :b

marbury dedi ki...

ey littleiv nerdesin:)

littleiv dedi ki...

evet nerdeyse ilk yarıda çıkıyodum, sonra vazgeçtim..

valla gittim, acı ama gerçek :)

yurt alemlerindeyim :)

wibiya widget