kısa kısa #35 (toplu taşıma special edition)


*Selamlar sevgili okurlar. Ben yaklaşık 5 saat sonra İstanbul'a doğru yola çıkacağım. 'E ne işin var internetlerde sürtüyorsun' diyenleriniz olucaktır. İşte hep sizin için derim ben de. Gülelim eğlenelim diye. Yoksa yatar uyurum nedir yani.

*'İnternetler' diye bir şey var. Genelde anneler ve teyzelerde görülen bir olgu. Çoğul, sürtülen bir yer. Uzun süre durulunca anneleri rahatsız ediyor. Gözleri bozma kapasitesi var. geceleri geç saatte, sabahları erken saatte kullanılması durumunda anneyi kızdıran bir şey. Doğanın bir ilginçliği.

*Yarın otobüse bineceğim ve o güzel otobüslerin vazgeçilmezi olan muavinlerle çeşitli diyaloglara gireceğim. Mesela biletimi görüp nereye gideceğim konusunda bilgiler alıyor benden. Halbuki bilet alırken söylüyoruz bunları. Ama o kendisine de söylememizi istiyor. Garip bir trip.

*Arkasından sırayla kolonya ve su dağıtıyor bazıları. olonya dağıtırken illa pantolona kolonya damlayana kadar kolonya döküyorlar. Sallaya sallaya beyle. İlginç bir inat. Sözleşiyorlar mı aralarında muavin olurken, 'beyler her binenin pantolonunda bir iz bırakacağız, kolonya istemeyene de yanlışlıkla dökeceğiz' filan mı diyorlar bilemiyorum.

*Muavinde olması gereken bir kaç özellik var. Mesela kendilerinin eylemsizliğe karşı donatılmış olmaları gerekiyor. Ki hepsi de istisnasız öyle. Bir tanesinin bile düştüğünü görmedim.

*Geçen halk otobüsüne bindim yurda gideceğim. Kalabalık bir otobüs doğal olarak İstanbul olduğu için. Neyse efendim insanlar biniyor, binerlerken bir tanesi arkaya ilerlerken başka bir abinin sırt çantasına çarptı. Sonra muavin abi çantalı abiye bağırarak 'çıkart abi çantayı, evet çıkartıyoruz çantaları, arkaya ilerliyoruz' dedi. Çıkartıyoruz çantaları nedir abi?

*Geçen gün Kadıköydeyim (sen de ne geziyormuşsun arkadaş iki dakka otur götünün üstüne) metrobüsten indim yürüyorum. O sırada oradaki minibüsçülerden biri yoldaki kendisine el eden (evet el etmek, bir minibüs jargonu) yolcuyu görmedi. Nasıl oldu anlamadım. Normalde minibüse binmek istemeyen insanları bile kornayla ikna edebilen minibüsçü abi nasıl oldu da müşteriyi kaçırdı aklım almadı.

*Ne çok minibüs, otobüs maceram, tespitim varmış arkadaş. beh beh beh.

*Ahahah dur dur aklıma bir şey geldi ama önce bir güleyim. fıkrayı anlatırken sonuna gelmeden gülen pis insan gibi oldum. Neyse efendim, yine otobüsteyim dışarı bakıyorum, yandan bir araba geçti ve inanılmaz bir sahne gördüm ben. Şimdi şöför dediğimiz insan genelde arkasına yaslanıp direksiyonu tutan yoluna bakan bir insan. Ama benim gördüğüm arabada şöförün yanındaki abi şöförün omzuna elini atmıştı ahaha. Abi resmen herif şöföre el atmış muhabbet ediyorlar. Hayalinizde canlandı mı bilmiyorum ama ben kahkahayı koyverdim direktoman. Şöför böyle öne eğilmiş yancı abinin eli omzundaydı. Ööyle gidiyorlardı.

*Geçen gün otobüsteyim yine (eeeh yeter lan) İstanbul'a gidiyorum. Yanımda oturan amca akasya durağına çok gülüyordu. Ama fazla gülüyordu. Böyle göbeğini hoplata hoplata gülüyordu hep. Arada insanlar gülüyor mu diye arkasına dönüp dönüp bakıyordu. Gerçekten korkunç anlardı.

*Geçen gün ben otobüsten indim.

*Eheh valla indim. İndim böyle yurda gireceğim. Işıktan karşıya geçmem gerekiyor. Neyse işte kırmızı ışık var böyle 3 dakika falan bekliyorsun. Sürekli taşıtlara yeşil yanıyor. İlginç bir yer. Neyse o kadar bekledim bekledim ve sonunda yayaya yeşil yandı. Evet yayaya. Yayaya şaşaşa cimbom cimbom çok yaşa diye bir şey vardı di mi ne acayipti? Neyse ne diyordum heh o bana yeşil yanınca karşıya geçmeye başladım ve o anda taşıttakilere ezici bakışlar attım. Şu yaya halimle hepinizden üstünüm diye. Garip anlardı. (o değil de ne tırt bi son oldu)

*Metrobüsteki göt dayama aparatı süper bir buluş ya. Valla billa öyle.

*Sevgiler efendim.

6 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

Adsız dedi ki...

yahu bi insan akasya durağının nesine gülebilir ki çok ilginç ve sempatik :D

littleiv dedi ki...

valla bence de öyle :)

z.t. dedi ki...

bu ne be :) sabah sabah güldüm beyle kocaman kocaman.

littleiv dedi ki...

eheh sabah sabah güldüyseniz ne mutlu bana :)

Adsız dedi ki...

bak ekşili sözlükte "şükela" entryleri arasında dolanırken senin entryne de denk geldim. bu kutlu ve mutlu olaydan haberdar olmanı istedim. çalsın davullar;

http://www.resimupload.com/ds767696866_ScreenHunter_1.html

littleiv dedi ki...

ohanes şukela'da ismimin geçmesi beni derinden sevindirdi. ne var derinden üzer de derinden sevindiremez mi bence olur :)

eyvallah :)

wibiya widget