Yurtta Yaşamak-1


Selamlar sevgili arkadaşlar (adeta öğretmen girişi). nassınız bakalım. beni soracak olursanız (ilkokul 3 mektup girişi) ben iyiyim. giriş içinde bıraktın blogu a littleiv diyenleri tüylerim ürpererek hissediyorum. bu yazının konusu yurt yaşantısı. trt 2'deki bi yerleri tanıtan program abisinde döndüm resmen. bakalım neler yazıcam. belki bir kaç parça olabilir yazı. yurt dediğin şey bitmez çünkü. her günü ayrı yazı konusu olur. öyle civcivli bir ortam. civciv derken hep erkek ha yanlış olmasın. bildiğin apışarası kokuyo mütemadiyen. şuraya bak daha paragraf açmadan nasıl anlatma şevkiyle dolup taştım. bu arada adımın şevki olmasını istemezdim (nolur biri beni durdursun eheh).

şimdi yurt dediğimiz ortam genelde erkeklerden oluşan bir yapı oluyor. öyle amerikan filmlerinde gördüğünüz gibi kızlı erkekli alt üstlü ranzalı bir ortam yok. sizi yemişler hep. bildiğin 400 erkek bir yerde yaşıyor. tabii buna ne kadar yaşamak denirse. söz konusu ortamda genelde 4 duruma göre 6 8 10 kişi bir odada kalabiliyor. ranza dediğimiz olay yurtların demirbaşları arasında. bazı yurtlarda odada priz bulunmuyor. elekrtiği sizin bulmanızı istiyorlar. böylece zor hayat koşullarına erkenden alıştırmaya başlıyorlar sizi eheh. allahtan şu anda kaldığım yurtta priz var da laptopu falan şarj edebiliyorum. ama ilk yurtta yoktu. koridordan 30 metrelik uzatma ile elektrik alıyorduk. şartlar gözünde canlandı sanırım. tuvalet banyo ortak oluyor genelde ama duyduğum üzere bir yurtta hamam varmış. düşünmek bile istemiyorum. kaldığım yurtlarda hep temizdi bu alanlar. bu sevindirici bir şey benim için.

yemekhaneler genelde kötü yemek çıkartıyor bu da sizi yakın yerlerdeki bilimum mc donalds, burger king, pizza hut vb. mekanlara sevkediyor. para gürül gürül dışarı akıyor yani. odalarda uyumak bir dert çünkü biri yatarken diğer kişinin yatmaması durumunda ışık ses gürültü gibi etkenler uykunuzun içine edebiliyor. toplu yaşama alışmak böyle bişey sanırım (allam askerde nasıl olucak aceba).

ilk kısmı bu kadarla tutayım yakın bir zamanda ikinci yurt tanıtımı kısmı ile karşınızda olucam. zor şey be yurtta kalmak.

6 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

Parahuman dedi ki...

odada kalan insan sayılarının hep çift sayıdan ibaret olması türk toplumlarındaki ranzanın önemini gösteriyor sanırım... bu arada hatırlarım ki bir sportif faliyetin müsabakası için odtü deplasmanına gittiğimizde kaldığım yurt odasında (baya baya normal oda öyle büyük falan bi yer değil) 9 ranzada 18 kişi kaldıydık...

littleiv dedi ki...

sanırım yazıdaki fotoğrafta sizin ankara'daki günden bir sahne :)

m.s.z.t dedi ki...

ne kadar da nefret dolmuşsun beya :)
he bi de kokulardan falan bahsedip okuyucuların midesini bulandırmasak hani. benim gördüğüm yurt böle 4 duvarlı yemekhaneli güvenlikli normal bi yerdi. o güzelim turnikelerin ardında pis kokuların yaşadığını bilmek istemiyodum :)
nikime de yeni bir tat yeni bir dokunuş kazandırdım :)

littleiv dedi ki...

valla yurt aynı yazdıım gibi bi yer. keşke her şey o turnikeler gibi olsa ama deil :)

nik de peg bi hoş olmuş valla :)

Adsız dedi ki...

kaldığın yurt devlet yurdu ise bu anlattıklarının yaşanması kaçınılmazdır..Eminim florasandan elektrik çekip kettle'da su kaynatmışlığın falan da vardır..

littleiv dedi ki...

@ hem okur hem yazar;

evet devlet yurdu. florasandan elektrik çekmeyi ben yapmadım ama var olduğunu biliyorum. kettle'da su ise vazgeçilmez hatta onun kettla'da makarna olanını bile biliyorum :)

wibiya widget