kısa kısa #15

*selam sevgili okur naber. yarın istanbul'un kurtuluşu içimde tarifsiz bir heyecan var. eheh yok lan banane, okul tatil olmadıktan sonra beni hiç ilgilendirmez. bir asker kıyafeti giyip yürümedikten sonra, şehrin prensesini kurtarmadıktan sonra yaşadığım şehir kurtulsa nolur olm.

*mango'da erkek olmak diye kitap yazıcam sanırım. yemin ederim milyonların hislerine tercüman olurum parayı da kaldırırım. nobelleri leblebi gibi toplarım.

mango'da erkek olmak yanlızlıktır en başta. zilyon tane kadının ve teyzenin arasında tek başına kalmaktır. bir sürü bayan ordan oraya delicesine ve tamamen bilinçsizce ama inanılmaz bir düzende koşuştururken siz olanları büyük bir şaşkınlıkla izlersiniz. zaten olayın içine giremeden kenardan izlemek zorundasınızdır. yoksa sizi de içine alır o keşmekeş. yanlızlıktır mango'da erkek olmak. yanlızlık..

evet 3 noktalarla, keşmekeşlerle ne biliyim devrik cümlelerle bu yazıyı kotarıp nobele aday olmayı düşünüyorum. bence olabilir, neden olmasın.

*içine ala ala ne hale düştün tuta tuta çatlayacaksın be adam diye şarkı var ya. nasıl adam nasıl bir olay anlamak mümkün değil.

*sorarım size sevgili blog okuyucuları ilkokulda harita odasına harita almak için yollanmak kadar bir çocuğu gerebilecek bir olay var mıdır acaba?

adeta bir alfred hitchcock adeta bir david lynch filmi gibi gelirdi bana bu aktivite. ders sırasında 'littleiiiv koş bakalım türkiye fiziki haritasını getir' diyen bir hoca kadar korkunç bir şey var mıdır a canlar sorarım size. harita odasına gidene kadar fizikiyi akılda tutmak. o örümcek ağlı karanlık odaya girince hangisinin fiziki harita olduğunu bulmak desem ne dersiniz. hepsi benim çocukluğumu etkiledi. yoksa ben şimdi amerikada oxford'taydım. bilemedin ucla. yu si el ey diye okunuyor. ukla değil yani. lütfen, onu da şeyapalım.

*sinan çetin'le fenomen denilen dandik ilüzyon yarışmasında bir kez daha farkettiğim bir olay var. bu ilüzyonistler net ve tane tane konuşuyor. bu kişiler yapacağı olayları eveeeet şimdiiii buuuu makasıııı alllııııpp burayaaaaa koyuyyooorruuuaaam diye anlatmaktadır. hayır bizi gerizekalı falan zannediyorlar heralde. normal konuşsana lan. bak sinirlendim aniden.

*fotoğraf çekmeye çalışırken telefonun video modunda olduğunu farketmek. üzüntü buralarda bence. ne bilim ben üzülüyorum.

*hoşuma giden minik bir sapıklığım var paylaşıyım sizinle. korkmayın ama öyle çok sapıkça değil (dinle bir ya hemen ne bıdı bıdı). şimdi bu esenler otogarında yazıhane (ya da yazhane de olabilir emin değilim. hastane falan gibi de değil ki bu yazane desem iyice sıçık) dediğimiz mekanlar yanyana durmakta. bir taraftan yürümeye başlayınca dışarıdaki simsarlar sırayla sana yaklaşıp 'nereye abi nereye abi' diye soruyorlar. heh işte benim sapıklık bu anda ortaya çıkıyor. bu abilere cevap vermeyerek onları deli ediyorum kendimce. inanılmaz bir haz duyuyorum onlara cevap vermemekte. ilginç. büyük bir manyak olduğum konusunda bazen derin şüphelere düşüyorum.

*ben kaçar sevgili okur. sevgilerimle.

2 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

Adsız dedi ki...

ehehe mango olayı iyiymiş yannız :))

littleiv dedi ki...

teşekkürler adsız :) (böyle adsız olunca da ilginç oluyo)

wibiya widget