Muavinsiz Şöförün Dramı

çok fena. toplu taşımanın neferlerinden otobüslerde geçen yürek burkan bir hikaye. yani hikaye değil de genel bir olay. tek bir hikaye değil yani. pek çok kez olmuştur (gittikçe sıçmak).

genelde otobüslerde bir şöför bir de muavin (ki amacı yolculara hizmet etmek değil onlardan para almak karşılığında 'sağlı sollu ilerleyelim' demektir) bulunmaktadır. bu ikili süper anlaşırlar. kah sadece ikisinin anlaşabileceği diyaloglar oluştururlar, kah başka arabalara küfür etmek için birbirlerini gaza getirirler. batman ile robin gibidir adeta. şöför batman'dir ama. muavin biraz daha robin gibi, daha ezik. (kimi robin'lerin şöförü ezmek istediğini açıkça görebiliyoruz)

bazı otobüslerde ise mesela 41at (ki bu araç davutpaşadan kalkıp yol sırasında nerede trafik yoğunsa oraları güzergah belleyip taa ayazağa'ya kadar gitmektedir, 1 buçuk saatlik yol yani) muavin yoktur.

yani o saatler süren yolda bir başına tüm zorluklara göğüs germesi gereken bir şöför bulunur. ben bu ıssız şöförleri görünce çok üzülüyorum, içim parçalanıyor. hemen otobüse binip 'beyler arkası müsait, sağlı sollu ilerleyelim, bak abi boş ortası, heh bıyıklı abim, piuuuu kime diyorum' diyesim geliyor. buradan iett'ye konuyla ilgili seslenmek istiyorum:

'abi sizin açılımızın harbiden ineklik etme taksi tut'mu ya?'

0 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

wibiya widget