Gösteri Peygamberi


Son okuduğum kitap gösteri peygamberi. kız arkadaşım okumam için vermişti. başta pek hızlı okuyamadım sarmadı sanki ama devamında ne kadar efsane bir kitap olduğunu farkettim. sonuna doğru 130 sayfayı falan durmadan okuyup bitirdim kitabı. ve diyorum ki hayatımda okuduğum en güzel 5 kitap arasına kafadan girdi. liderliğe oynar mı? büyük ihtimalle oynar.

gösteri peygamberi, fight club'ın da yazarı olan chuck palahniuk'un kitabı. kitabın kalitesini yazarından anlayabiliyoruz yani. dünyadaki en iyi filmlerden biri olarak gösterilen fight club'ın yazarından boş bir iş beklemek saçma olurdu zaten. ayrıca kitabı okurken aklımda sürekli bu kitabın filme aktarılma düşüncesi geçti. bence efsane bir film olabilir.

konusundan fazla bahsetmiycem alın okuyun çok şey kazanırsınız bence. kısaca şöyle: dünya ile ilişkileri kısıtlı olan kabile tarzı bir halktan -ki kendileri creedish tarikatıdır- çocuklar dünyanın kötülüklerle bezenmiş dış dünyasına hizmet etmek için gönderilmektedirler. kahramanımız tender branson inanılmaz hayatını bir uçakta tek başınayken anlatıyor. gerçekten inanılmaz bağlayıcı ve oldukça heyecanlı.

kitabın beni en etkileyen özelliği olayların akışına uygun olarak sayfa sayılarının ve bölümlerin geri geri gitmesi oldu. yani kitap 273. sayfa ile başlayıp 1 ile bitiyor. gerçeken oldukça akıllıca. orjinal adı survivor ancak bu kadar güzel bir çeviri ismi olabilirdi herhalde. tam anlamıyla bir gösteri peygamberi. okuyun, okutun.

2 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

kafana göre dedi ki...

bulamıyorum bu kitabı, asabileştim

littleiv dedi ki...

çok hoş kitap
netten falan bulabilirsin bence

wibiya widget