Ayrılma Sahnesi

zamanında bi film izlemiştim ismi cismi hiçbişey yok aklımda. sadece bir ayrılma sahnesi var ki çok etkilemişti beni. hala da çok net hatırlarım. anlatıyım biraz.

kız ve çocuk var doğal olarak. kahramanaların ismini hatırlamıyorum kız ve çocuk dicem bundan sonra da. şimdi bu çocuk kızı seviyo çok hem de. filmde tam anlaşılmamakla beraber kız da çocuğa karşı ilgili. beraber içtikleri 2'şer biranın ardından yavaş yavaş amerikanın en ünlü metrosuna doğru ilerliyorlar. çook kalabalık ve çok ünlü bir caddede yağmura inat kolkola yürüyor kız ve çocuk. ürkekler ikisi de birbirine karşı. kız çocuğun koluna giriyor, çocuk da kızın kitaplarını taşıyor. kızın kafasında montunun şapkası var, çocukta ise bere.

nese metroya giriyorlar. farklı yönlere ilerlicekler. tam ortada bir duvar var böyle. ayrılmak için oraya yanaşıyolar. çocuk dayanıyo duvara kız da öyle. birbirlerine bakıyorlar. üşümemek için de hafiften birbirlerine yanaşıyolar. yönetmen bu sahneyi biraz uzun tutmuş ama çekim falan gayet hoş. sırayla ikisinin de gözünden görüyoruz sahneyi.

konuşuyolar falan. kız görüşmeyelim bi süre, aklım karışık toparlamam lazım diyor. çocuk bunu kabul etmiyor tabi baştan. ama daha iyi olucaksa tamam öyle yapalım kararını veriyor. hadi git artık diyor çocuk. tamam deyip iki yanağına bir öpücük konduruyor kız. hadi gidelim diyor. sonra bi kez daha öpebilir miyim diye soruyor. çocuk mutlu. yerden 5 cm yükselmiş sanki. konuşuyorlar sürekli ayrılamıyorlar. demiştim burayı uzun tutmuş yönetmen. ama seyircinin de heyecanı yükseliyor.

görüşüp görüşmemekte, ayrılıp ayrılmamakta karar veremiyorlar. bi kez daha öpüyolar yanaklarından. gidemiyorlar bir türlü. kız merdivenlerden koşanları anlatıyor çocuğa. çocuk da kötü bi espriyle ortamı soğutarak, çakal bi hareketle kıza sarılıyor. (takdire şayan bi hareket) hadi git artık diyor çocuk. daha zor oluyor böyle. peki diyor kız son bi kez daha öpiyim öyle gidelim. yaklaşıyor yanağına. öpüyor. derken yüzleri birbirine çok yakın. gözlerini kapatıyor ikisi de. dudakları birbirine yaklaşıyor ve birden ekran kararıyor. sonraki sahneden ikisinin de arkasını dönüp kendi yollarına gittiğini görüyoruz. çok güzel ve akılda kalıcı bir sahne olmuş.

ne denir? hah 'film işte'


9 yorum var. oy verme şeysi yok yorum için tıklat:

Adsız dedi ki...

ben bu filmi hatırlıyorum ya. geçen gün füniküler girişinde oynatıolardı:)

littleiv dedi ki...

benim de aklıma ordan geldi zaten. sonunda nolmuştu filmin onu tam hatırlayamadım yalnız

Adsız dedi ki...

ehehe. tatlımm:)
mutlu son olmuş beeyle akşamına karar vermişler ki başka türlü olmycak en iisi biz kendimize eziyet etmeyelmi demişler:)

littleiv dedi ki...

iyi de yapmışlar bitanemm :)

Adsız dedi ki...

sonunuda tamamlamalıydın ama:)
tamam şahıslar için film kararıyo ama aslında olaydan sora metroya gitmeye çalışan kız takılıp düşüyo falan:)

littleiv dedi ki...

erkek olan da hemen tuvalete koşuyo. aşıklar işte ondandır :)

littleiv dedi ki...

bi de çocuk kızı hala çok seviyo. onu hiç üzmek kırmak istemiyo. hiç ama.

Adsız dedi ki...

şapşal sevgilim:)

Atakan Ercan dedi ki...

gözümde bir an için gnctrkcll nin bedava sinema bileti promosyonunu konu alan reklam flmi geldi:S yağmurlu havada kız ayrılırken çocuk dur bende fazla bilet var diyip durduruyo kzı, sonra sarmaşdolaş salona girerlerken kızdan bu sefer mısırları sen alıcan diyo kız falan.. ya da ona benzer bişeydi..

onu seyretmiş olmayasın altan:)

wibiya widget